Pulènta e fasöi 'n sguazzèt
Polenta e fagioli brodosi
Dopo vìi lagat giò a mool i fasöi sèch, sei cöos 'nsema carotoli, sèlèr, sciola, pomatès, vìi ròs, 'mpéer de foi de salvia e quai féti de pansèta.
Se laga cöos a piàa par 'n bél póo pò 'na pàart sel pàsa con trida-tüt per fa cal bröot 'l diventi 'mpóo concentràat.
Vargüu ai ghè mèt 'na föia de alòr.
Sù 'n del piàt se mèt 'na béla fèta de pulènta e pò se ghè mèt sura i fasöi con tüt 'l rèst.
Dopo aver lasciato in ammollo i fagioli secchi, si cuociono con aggiunta di carote, sedano, cipolla, pomodoro, vino rosso, salvia, pancetta e si cuociono a lungo lentamente... Io alla fine ne passo una parte nel mixer, insieme alle altre verdure, per rendere il brodo più denso.
Se piace si può mettere anche una foglia di alloro.
È obbligatoria la polenta !