Gnòch
de farina de castègni
(dal giornalino « Tuttoscuola » delle classi terze elementari di
Sondrio, Albosaggia e Moia)
Gnocc de farina de castegni
Par 4 gèet
300 gr. de farina de castegni
50 gr. de farina bianca
150 gr. de buter dèl nòs
200 gr. de formai de mut
1 öof
1 litro de bröot de galina
sal qb.
Se fa cöos 'na galina vegia e se tée ol bröot dopo vìl sgrasat 'mpóo.
Se mes-cia li farini col öof, 'n pizzech de sal e 'mpìt de acqua qb.
par fàa 'n bèl 'mpàst ca dopo vil laoràat bée la de vès lis e stàgn.
Se fà bói 'l bröot e pò se mèt giò a cügiaradi l'impàst preparat prüma.
Dopo 20 münüc' cai cöos sei scüla, se mèt 'l büter el fòrmai tridàat a fitini (se pò mèt a 'na sbrofada de grana) e iè bèle che prónc'.
Gnocchi di farina di castagne
Per 4 persone
Farina di castagne gr. 300
gr. 50 farina bianca
gr. 150 burro del nostro
gr. 200 formaggio casera
uova 1
1 litro di brodo di gallina
sale qb.
A parte, si prepari un buon brodo di gallina vecchia sgrassato.
Mescolando le farine, l’uovo, un po’ d’acqua e il sale si faccia l’impasto che, dopo averlo ben lavorato, deve risultare sodo e liscio.
Quindi, si versi la pasta a cucchiaiate nel brodo bollente piuttosto scarso.
Dopo venti minuti di cottura si serva il tutto, mescolandovi il burro fresch e il formaggio tagliato a fettine (se si vuole una spolverata di grana).