Gnòch

de farina de castègni


(dal giornalino « Tuttoscuola » delle classi terze elementari di
Sondrio, Albosaggia e Moia)

Gnocc de farina de castegni

Par 4 gèet

300 gr.  de farina de castegni

  50 gr.   de farina bianca

150 gr.  de buter dèl nòs

200 gr.  de formai de mut

      1   öof

      1   litro de bröot de galina 

sal  qb. 

Se fa cöos 'na galina vegia e se tée ol bröot dopo vìl sgrasat 'mpóo.

Se mes-cia li farini col öof, 'n pizzech de sal e 'mpìt de acqua qb.

par fàa 'n bèl 'mpàst ca dopo vil laoràat bée la de vès lis e stàgn.

Se fà bói 'l bröot e pò se mèt giò a cügiaradi l'impàst preparat prüma.

Dopo 20 münüc' cai cöos sei scüla, se mèt 'l büter el fòrmai tridàat a fitini (se pò mèt a 'na sbrofada de grana) e iè bèle che prónc'.

 'l ghè nè amò

Gnocchi  di farina di castagne

Per 4 persone

Farina di castagne gr. 300

gr. 50  farina bianca

 gr. 150  burro del nostro

gr. 200  formaggio casera

uova 1

1 litro di brodo di gallina

sale qb.

A parte, si prepari un buon brodo di gallina vecchia sgrassato.

Mescolando le farine, l’uovo, un po’ d’acqua e il sale si faccia l’impasto che, dopo averlo ben lavorato, deve risultare sodo e liscio.

Quindi, si versi la pasta a cucchiaiate nel brodo bollente piuttosto scarso.

Dopo venti minuti di cottura si serva il tutto, mescolandovi il burro fresch e il formaggio tagliato a fettine (se si vuole una spolverata di grana).