Taròz (minüz)
Pasticcio di patate, fagiolini con formaggio e burro fritto
Taròz (minüz)
Par 4 gèet
600 gr. de patati
400 gr. guati (freschi o àa de scatola)
250 gr. formai de casera miga tròp stagionat
150 gr. buter del nòs (mei chèl de mùut)
Fa cöos ndèl'acqua böièta li patati e li guati ndè 'na pignata (sal qb.),
sculàa e tornàa a mèt giò tüt ndèla pignata,
sgnicàa patati e li guati,
mètech giò 'l fórmai preparat prüma taiàat giò a feti/ tochéc' pò mescia tüt amò con sota 'l fóoch bàs par 'n münùt fina ca'l delegua 'mpóo 'l formai,
fàa rustìi 'l büter cona foia de salvia e sciola (densü al va bée a la sigrisöla) e pò öidal giò ndèla pignata ( o paröl) sura a tüt l'impàst.
(se se öl se pò mèt a 'na sbrofada de formai de grana gratat o àa del pever)
Patate e fagiolini schiacciati
Per 4 persone
600 gr. patate
400 gr. fagiolini (freschi o di scatola)
250 gr. formaggio casera non troppo stagionato
150 gr. burro del nostro (meglio se degli alpeggi)
Far cuocere in acqua bollente le patate e i fagiolini in una pentola (sal qb.),
scolarli e rimettere il tutto nella pentola,
schiacciare patate e fagiolini,
aggiungere il formaggio precedentemente preparato a fette/cubetti rimestando il tutto a fuoco lento per un minuto fino a formaggio semifuso,
friggere il burro con una foglia di salvia e cipolla e versarlo sopra all'impasto giù nella pentola.
(se si vuole aggiungere una spruzzata di parmigiano grattuggiato ed anche del pepe)